Oude calprotectine buizen worden niet meer angenomen

Momenteel ontvangen wij regelmatig patiëntmateriaal in oude calprotectine-buizen waarvan de houdbaarheidsdata is verstreken. Omdat de houdbaarheid van de oude calprotectine buizen verlopen is kunt u deze NIET meer gebruiken en dienen deze vervangen te worden Door de nieuwe buizen. Kijk dus goed naar de houdbaarheid van de calprotectine afname setjes die u nog in voorraad heeft.

Per heden worden de “oude verlopen buizen“ NIET meer aangenomen! Gebruik dus alleen de nieuwe buizen die vanaf april in omloop zijn

Houd vanwege de beperkte houdbaarheid van deze buizen ook rekening met de te verwachte verzameldatum in het geval u een afnameset aan uw patiënt mee geeft voor latere afname.

(Berichtgeving nieuwsbrief april `22)

Calprotectinetesten niet meer gekoeld

Vanaf heden zijn andere buizen met aangepaste opslagconditie voor de aanvraag op calprotectine in faeces in gebruik. Moest de ‘oude’ afnamebuis met gele dop bij 2-8°C in de koelkast bewaard worden, voor de nieuwe (ook met gele dop) geldt: bewaren bij kamertemperatuur (15-25°C). U herkent de nieuwe buizen aan rode pijlen op de voorkant (zie afbeelding oud / nieuw).

Oude en nieuwe buizen zullen in de overgangsperiode naast elkaar gebruikt worden. Buizen met een rode pijl kunnen op alle locaties ingenomen worden.

 

oud nieuw