Content

Hartfilmpje in rust (ECG)

Een hartfilmpje in rust geeft snel een beeld van het functioneren van uw hart. Wil uw arts een hartfilmpje bij u laten maken? Hiervoor kun u terecht op ons servicepunt Heerhugowaard, Stationsplein. Uw arts geeft het aanvraagformulier aan u mee. Met het aanvraagformulier kan u zonder afspraak terecht op ons servicepunt Heerhugowaard, Stationsplein. Neem een geldig legitimatiebewijs en het aanvraagformulier mee. 

Hoe gaat het onderzoek?

Het maken van een hartfilmpje (ECG) duurt maar een paar minuten en doet geen pijn. U krijgt hiervoor 10 elektroden op de huid geplakt, op uw polsen, enkels en borst. Daarna wordt de elektrische activiteit van uw hart gemeten. Dit wordt omgezet in een grafiek die de werking van uw hart laat zien. Tijdens het onderzoek moet u stil blijven liggen. 

Goed om te weten

We vragen u om geen crème of lotion op uw borst te smeren. De elektroden blijven dan beter plakken. Soms moeten we wat borsthaar wegscheren om elektroden te kunnen opplakken. 

Uw hartfilmpje wordt beoordeeld door een cardioloog van de Noordwest Ziekenhuisgroep. De uitslag van het onderzoek sturen we naar uw huisarts, meestal binnen 48 uur. Hij/zij kent uw medische geschiedenis en kan u de uitslag het beste uitleggen. Starlet geeft u hierover geen informatie.